Van hobby tot online winkel: mijn reis met naaldvilten

Hoe het allemaal begon

In 2018 begon mijn avontuur met naaldvilten. Ik begon met het maken van kleine muizen, wat direct een leuk resultaat gaf en goed was te combineren met bijvoorbeeld miniaturen. Het creëren van deze kleine kunstwerken voelde magisch aan en het combineren van verschillende technieken en materialen werd al snel een passie. Mijn hobbybureau stroomde al snel over, waarbij naaldvilten centraal kwam te staan.

Een moeilijke tijd

In 2023 werd ik ziek en zat ik plotseling veel thuis. Voor iemand zoals ik, die graag bezig en actief blijft, was het een enorme schok om zo abrupt tot stilstand te komen. Het was een uitdaging om een ​​manier te vinden om mijn geest bezig te houden en mijn (gebrek aan) energie positief te gebruiken.

De kracht van vilten

Naaldvilten bleek een reddingslijn. Het was een van de weinige activiteiten die niet al te vermoeiend was en die me hielp mijn gedachten te ordenen en te ontspannen. Vilten werd een rustgevend onderdeel van mijn dagelijkse routine, een creatieve ontsnapping waarbij ik even mijn zorgen kon vergeten.

De sprong naar Etsy

Na lang nadenken (en een ernstig geval van het imposter-syndroom) besloot ik de sprong te wagen en mijn eigen Etsy-shop te openen. Ik herinner me nog hoe verrast ik was toen ik mijn eerste kleine muis naar de Verenigde Staten mocht sturen. Mijn eerste verkoop! Het was een ongelooflijk gevoel om te weten dat iemand aan de andere kant van de wereld mijn creatie in handen zou hebben. Het delen van mijn creativiteit met anderen gaf mij absoluut een gevoel van vervulling.

Van Etsy tot mijn eigen online winkel

Ondanks het succes op Etsy besefte ik al snel dat de hoge kosten van het platform mijn winst negatief beïnvloedden. Ik verkocht een beetje, maar verdiende er geen geld mee. Ik begon na te denken over een alternatief, een plek waar ik mijn creaties en materialen kon aanbieden zonder de extra kosten. Zo werd mijn eigen online winkel geboren.

Het succes van starterkits

In de naaldviltgemeenschappen op Facebook ontdekte ik dat veel mensen moeite hadden om met naaldvilten te beginnen omdat ze de verkeerde materialen gebruikten. Of ze waren op zoek naar begeleiding om met deze hobby te beginnen. De verscheidenheid aan wol, naalden en materialen kan overweldigend zijn. Dit inspireerde mij om startpakketten samen te stellen die de juiste wol en naalden bevatten, zodat beginners vanaf het begin een succesvolle ervaring konden hebben.

Naaldvilten heeft niet alleen mijn creativiteit weer aangewakkerd, maar heeft me ook door moeilijke tijden geholpen. Het delen van deze passie met anderen via mijn online winkel is een van de meest lonende dingen die ik ooit heb gedaan. Ik hoop dat ik anderen kan inspireren en helpen hun eigen creatieve paden te ontdekken en te volgen.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Ik kijk ernaar uit om mijn liefde voor naaldvilten met je te delen en hoop dat mijn producten en kits je net zoveel plezier zullen brengen als ze mij hebben gebracht.

Terug naar blog